Trots att jag vill vidga mina vyer inom mat kommer detta inlägg att handla om hunshenskonst. Ibland måste en släppa sina ambitioner att laga Sushi, Borsjtj, Ceviche eller Ugali för att helt enkelt leta efter skatter i det svenska köket. Härom kvällen satt jag och Vilda och pratade om typiska rätter vi ätit under våra uppväxter. Efter att ha tjafsat om fiskbullarna bör ätas med hummer- eller dillsås och om ketchup passar till köttfärs eller inte fann vi en riktig pärla från barndomen: Ugnspannkaka med fläsk.
Gör en vanlig pannkakssmet. Stek upp lite bacon. Blanda i en ugnsfast form. Kör in i ugnen i 25 minuter på 225. Servera med rivna morötter, vita bönor, rårörda lingon och sirap. Det sista är valfritt men en touch av sötma kan vara trevligt.
Varför ugnspannkaka? Det är gott, billigt, enkelt och ekologiskt eftersom alla varor kan köpas närproducerade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar