Pajdeg:
- 3 dl mjöl
- 100 gram smör
- 2-3 msk socker
- 1 äggula (spara vitan!)
- lite kallt vatten, säg en matsked
Citronsmeten:
- 2 citroner (riv skalet och pressa innehållet)
- 1.5 dl vatten
- 1.5 dl socker
- 2 msk maizena
- 75 gram smör
- 3 stycken äggulor (som sagt, spara vitorna)
- 1 helt ägg
Marängen:
- 4 äggvitor
- 1.5 dl socker
- 2 msk vaniljsocker
1. Fixa med degen först.
2. Gör sedan krämen: koka allt utom äggen på låg värme tills såsen blir tjock, tillsätt sedan äggen. Koka sedan igen, en kort stund.
3. Vispa äggvitorna (var inte dum som jag utan använd elvisp, det tar en jävla tid annars). Innan du har i de olika sockertyperna kan du roa dig med att vända bunken, uppochner över ditt huvud för att kontrollera att marängen är fast. Sedan alltså - i med sockret.
4. Efter att degen är förgräddad, häll på citronkrämen och sedan marängen. kör in pajen i ugnen i cirkus 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar