Måndag - Tortellini
Tortellini med ostsmak, stekta morötter, lök, vitlök, soltorkade tomater och olivolja med citronsmak.
Tisdag - Chickpeas Tikka Masala
En färdig kryddpåse á Tikka Masala från Santa Maria, paprika, lök, crème fraîche, kikärtor, koriander, ris.Och så klart lite salt, peppar, vitlök och sambal oelek.
Onsdag - Rotmos med zucchini och kikärtor
Koka palsternacka, morot och potatis. Tillsätt smör, muskotnöt, salt och vitpeppar och mixa. Servera med stekt zucchini, kikärtor och creme fraiche med dijonsenap, tomatpure, salt, peppar och basilika.
Torsdag - Bulgur med morotsbiffar och halloumi
Blanda rivna morötter med lök, salt, peppar, paprikapulver, chilipulver, ägg och mjöl. Forma till biffar och stek i olja. Servera med hel bulgur, färsk och stekt halloumi.
Fredag - Broccolisoppa och varma mackor
Koka broccoli i för stark grönsaksbuljong, häll av nästan allt vatten. Tillsätt grädde, sambal oelek och vitlök och låt det koka upp på låg värme. Mixa. Bre valfritt mjukt bröd med smör, dijonsenap, färsk spenat och ost. In i ugnen.
Lördag - Crêpes
Stek massor av pannkakor. Ät några till frukost. Garnera med sirap, banan och florsocker. Blanda ihop stekta champinjoner med färsk spenat, soltorkade tomater, vitlök, dijonsenap och olja. Fyll hälften av pannkakorna du har kvar. Resten fyller du med avocado, tomat, teriyakisås, sambal oelek och olja. Garnera dina crêpes med valfri ost innan du slänger in dem i ugnen.
Söndag - Restfest
Soppa och Crêpes.
Dagens restfest... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar