Morotssoppa |
Måndag - Vegetarisk wok
Glasnudlar, fryst wokmix, lök, morötter, teriyakisås, sambal oelek, stekt ägg. Krydda med chilipulver, salt och peppar.
Tisdag - Spenat- och fetapaj
Smör, mjöl och vatten till deg. Spenat, fetaost, ägg, mjölk, muskotnöt, paprikapulver, salt och peppar.
Onsdag - Morotssoppa
Morot, lök, vitlök, turkisk yoghurt, ingefära, lantbuljong och peppar. Mixa ordentligt och ät med bröd.
Torsdag - Kantarellpasta
Torsdag - Kantarellpasta
Spaghetti, grädde, lök, vitlök, salt, peppar, ruccola. Passa på under hösten.
Fredag - Rotfrukt- och chèvresallad
Krydda rödbetor (förkokta), morot, potatis, palsternacka, gul- och vitlök med olja, salt, peppar och rosmarin. Baka i ugn i 45 min. Servera med chèvre, kikärtor, ruccola, balsamico och honung.
Lördag - Potatismos med panerad aubergine
Potatis, mjölk, smör, vitpeppar, salt och muskotnöt till moset. Gör en deg av mjöl, vatten, chilipulver, paprikapulver och vatten. Låt auberginen ligga i saltat vatten i fem minuter innan du doppar den i degen och steker och olja.
Söndag - En grön pasta
Pasta, oliver, bladspenat, vitlök, salviakräm, stekt tomat, morot, parmesan, salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar