lördag 22 september 2012

Vad ska vi äta?

Jag och 14808 andra personer gillar just nu facebookgruppen vegetarisk matsedel. Den presenterar kort och gott vegetariska matalternativ för den som för den som tappat inspirationen och som fastnat vid qournbiffar, sojafärs och pasta-med-bara-kethcup. I det här inlägget tänkte jag bidra med min veckas vegetariska tips.
Morotssoppa

Måndag - Vegetarisk wok 
Glasnudlar, fryst wokmix, lök, morötter, teriyakisås, sambal oelek, stekt ägg. Krydda med chilipulver, salt och peppar. 

Tisdag - Spenat- och fetapaj 
Smör, mjöl och vatten till deg. Spenat, fetaost, ägg, mjölk, muskotnöt, paprikapulver, salt och peppar.  

Onsdag - Morotssoppa 
Morot, lök, vitlök, turkisk yoghurt, ingefära, lantbuljong och peppar. Mixa ordentligt och ät med bröd.


Torsdag - Kantarellpasta
Spaghetti, grädde, lök, vitlök, salt, peppar, ruccola. Passa på under hösten. 

Fredag - Rotfruktoch chèvresallad 
Krydda rödbetor (förkokta), morot, potatis, palsternacka, gul- och vitlök med olja, salt, peppar och rosmarin. Baka i ugn i 45 min. Servera med chèvre, kikärtor, ruccola, balsamico och honung. 
Rotfrukt- och chèvresallad

Lördag - Potatismos med panerad aubergine 
Potatis, mjölk, smör, vitpeppar, salt och muskotnöt till moset. Gör en deg av mjöl, vatten, chilipulver, paprikapulver och vatten. Låt auberginen ligga i saltat vatten i fem minuter innan du doppar den i degen och steker och olja. 

Söndag - En grön pasta
Pasta, oliver, bladspenat, vitlök, salviakräm, stekt tomat, morot, parmesan, salt och peppar. 
En grön pasta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar